Ανέβα στο Διάστημα

Η έκθεση “Ανέβα στο Διάστημα” ανοίγει τις πύλες της σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020. Παρουσιάζει κομβικά σημεία της κατάκτησης του διαστήματος, τις εφαρμογές της διαστημικής τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή, τις δυνατότητες που δίνει η δορυφορική παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων, του φυσικού περιβάλλοντος και της επίδρασης της ανθρώπινης δραστηριότητας και πολλά ακόμα.
Συζητάμε με τους επισκέπτες για τις διαστημοσυσκευές που ταξιδεύουν πέρα από τα όρια του ηλιακού συστήματος αναζητώντας νέους κόσμους.

 

Πως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους; Σε ποια γλώσσα; Οι μικροί επισκέπτες καλούνται στο τέλος της επίσκεψης να σχεδιάσουν το εξώφυλλο του δικού τους περιοδικού διαστημικής επιστήμης. Η εμπειρία της επίσκεψης στον εικονικό κόσμο μπορεί να μεταφερθεί στους μαθητές μέσω διαδικτυακά με τη χρήση πλατφόρμας επικοινωνίας. Η διάρκεια της επίσκεψης είναι από 40 έως 60 λεπτά.
Η έκθεση σχεδιάστηκε από την ARS ELECTRONICA (Αυστρία) στο πλαίσιο της μεγάλης Ευρωπαικής δράσης spaceEU. Στον εικονικό κόσμο αποδόθηκε από τον Jean Francois Reveillar (DBC Research Ελβετία).
Σας περιμένουμε http://maps.secondlife.com/seco…/DBC%20Research/141/228/26
Για περισσότερες πληροφορίες (προτιμότερος τρόπος επικοινωνίας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο):
Δρ. Άγγελος Λαζούδης
angelos@ea.gr
τηλ. 210-8176795